Gebiedssamenwerking & financiering 3.0

Ook voor toeristische bestemmingen

(Foto’s: Times Square BIZ – voor & na)

 

Afnemende financieringsruimte bij overheden is een werkelijkheid waar meer en meer DMO’s/CMO’s/VVV’s mee te maken hebben. En dat terwijl de behoefte om samen te werken is toegenomen. De BIZ-wet (uit 2015) maakt nieuwe vormen van gebiedssamenwerking mogelijk.

 

Met het oprichten van een BIZ nemen ondernemers – bottom up – het eigen heft in handen en brengen verbeteringen aan in de kwaliteit van hun gebied. Ook destinatiemarketing valt hieronder. LocalSecret denkt graag mee over de mogelijkheden van een toeristische BIZ voor uw locatie.

 

LocalSecret is mede-initiatiefnemer en partner van Bedrijveninvesteringszone.nl. Dit platform heeft als doel om organisaties en personen te verbinden die te maken hebben of geïnteresseerd zijn in een BIZ. Per 1 mei is het platform live en op dit moment is LocalSecret betrokken bij het in de markt zetten van dit platform.

DIENSTEN

  • Samenwerkingsplatform voor BIZ-en
  • Inspiratiereizen
  • Presentaties
  • BIZ Locator
  • BIZ Café

 

Bekijk alle diensten op Bedrijveninvesteringszone.nl

CASES

De BIZ is een relatief nieuw fenomeen in Nederland.

 

Op dit moment zijn er nog geen toeristische BIZ-en in Nederland. Wel zijn er al meer dan 200 BIZ-en actief die opgericht zijn tijdens de BIZ-experimentenwet (2009) en sinds de introductie van de huidige BIZ-wet (2015).

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een BIZ, klik dan op de onderstaande links:

 

Use case (o.a. toeristische bestemmingen in de USA en de UK).

Inspiratiereis Londen (verslag van een BIZ-inspiratiereis naar Londen)